Kupan Second Hand

Röda korsets second hand butik i Skara kallas Mötesplats Kupan och ligger numer centralt i staden. Flytten in till staden har gjrt att man inte längre säljer större möbler utan här hittar man främst mindre artiklar som kläder och husgeråd.

Hjälpa genom att handla

Precis som hos alla andra cirka 300 Second Hand butiker i Röda Korsets regi runt om i landet så bidrar man till olika former av humanitär hjälp när man skänker något eller handlar i deras butiker.

En insats för miljön

Genom att man återbrukar sånt som redan finns så bidrar man ju faktiskt på samma gång till att spara på jordens resurser. Enligt Röda korset så sker ungefär 80 procent av miljöpåverkan vid tillverkningen och man gör därför den största miljögärningen genom att handla second hand.

Kupan – en mötesplats

Second Hand butiken Kupan drivs av volontärer genom engagemang, frivillighet och delaktighet. Platsen har även fungerat som en mötesplats för människor i staden genom sin kaféverksamhet (vilken dock är pausad på grund av coronapandemin). Besök Kupan Second Hand i Skars egna kanaler för aktuella öppettider och mer information.

Foto: Second hand Kupan Röda korset Skara

Kupan Skara
Kata

Besöksadress
Skaraborgsgatan 26
532 35 Skara

Telefonnummer
0511-34 22 83

Hemsida
Kupan Röda Korset Skara

Vägbeskrivning
Hitta på kartan (länk)

Ungefärlig restid från Valle Camping
Bil:         12 min
Cykel:    37 min
Avstånd: 11 km

Du kanske också skulle vara intresserad av…