Sommar i Skara

Välkommen till din sommar i Skara

Funderar du på vad man kan hitta på för aktiviteter i Skara med omnejd? Skara är så mycket mer än Skara sommarland. Här hittar ni tips om bad, nöjen, aktiviteter, shopping, utflyktsmål och sevärdheter med mera för besökare eller boende i Skara i sommar.

Vi håller oss till tips på utflyktsmål som man kan nå med bil på under 1 timma från Skara. För er som vill cykla anger vi även ungefärliga cykeltider till varje destination.

Camping och boende i Skara kommun.

Mer specifikt så anges restider från Valle Camping lite utanför Skara eftersom sidan startades för att underlätta för våra gäster att hitta aktiviteter i området när våra gäster favoritutflyktsmål Skara Sommarland var tvungna att hålla stängt under Coronapandemin. Vi fick nämligen frågan från några av dem som bokat boende hos oss –  Vad finns det att göra när Skara Sommarland inte är öppet? Vi kom på massor av tips och iden väcktes att samla dem alla på en hemsida – sommariskara.se

Sommar och lite vår och höst

Vi hoppas med våra tips kunna göra din vistelse här i Skara så bra och upplevelserik som möjligt. Har ni några tips eller önskemål om innehållet på sidan är ni alltid välkomna att kommentera eller skicka oss ett meddelande. Vad gäller evenemang och öppettider håller vi oss till sånt som finns att göra under vår och sommar och kanske en bit in på hösten eftersom vi håller delar av Campingen och Vandrarhemmet öppet under en längre säsong (april-september). Kontaktuppgifter hittar du längre ner på sidan.

Några av de närmaste besöksmålen är Skara Sommarland, Varnhems Klosterkyrka, Kata gård och Hornborgasjön (Trandansen och Naturrum Hornborgasjön). Du hittar många fler tips här ovan eller genom att navigera i menyerna.

Öppettider

Tänk på att alltid kolla öppettider och annan information på utflyktsmålens egna hemsidor innan ni ger er iväg. Länkar och andra kontaktuppgifter till utflyktsmålen hittar ni i respektive inlägg.

Ha en riktigt skön sommar i Skara!

 

Här är några förslag på besöksmål…